Zöldséges chili

Remek téli étel és nincs vele túl sok gond. A legjobb az egészben az, hogyha netán elfelejtjük beáztatni a vörösbabot előző este (ez sajna velem gyakran megesik), akkor is megfő a bab kb 50-55 perc alatt,  így nem kell lemondanunk róla (ez sárgaborsó és csicseriborsó esetén nem működik).
Ha a chilit főzés közben szétnyomkodjuk, ettől a mennyiségtől kellemesen csípős lesz, éppen annyira, hogy felpezsdítsen és átmelegítsen ezeken a hideg napokon.


2 személyre
olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 fej csiperke
1 kisebb sárgarépa
15 dkg vörösbab
2 közepes paradicsom
2 ek kukorica
2 ek zöldbab
1 ek szárított oregánó
2 kis chili


A babot kis lábasban majdnem teljesen puhára főzöm (só nélkül). A finomra vágott vöröshagymát olívaolajon megdinsztelem, hozzáadom a fokit, majd a karikákra vágott sárgarépát és a cikkekre darabolt gombát is. Együtt pirítom 5-6 percig. Ha ez megvan, jöhet bele bab, a paradicsom, a kukorica, a zöldbab, a só, az oregánó és a chili. Fedő alatt párolom kb 20-25 percig. Kóstolom, ha szükséges ízesítem és forrón tálalom kevés natúr rizzsel, vagy friss kenyérrel.

Megjegyzések

  1. Nagyon tetszenek a képeid és a receptek között is találtam gyöngyszemeket! Ha vége a böjtömnek visszatérek!:))

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Gratulálok így előre is, gyönyörűek a képeid, és a receptek is fantasztikusak! Legjobban a sárga rudak, a spenótos lencseleves na meg a csokitorták tetszettek! Remélem minél többet írsz majd nekünk.

    Ági

    VálaszTörlés
  3. Köszi Bendzsi és Ági a biztatást, igyekszem:))

    labdarózsa

    VálaszTörlés
  4. Csak ismételni tudom a többieket: csodás képek és csodás receptek, alig várom a folytatást! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések