Zöldsaláta laskával
Ezt a salátát fogyaszthatjuk könnyű ebédként vagy vacsoraként, de főétel kísérőjeként is kiváló. Előbbi esetben picivel kevesebb ecetet teszek az öntetbe.
2 személyre
fél zöld lollo saláta
10 dkg laskagomba (kis fejűek)
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej lila hagyma
3-4 ek gyümölcsecet (most őszibarack ecet)
olívaolaj
só
2 ek pirított napraforgómag
A lila hagymát vékonyra felszeletelem. A 2-3 ek olívaolajat összekeverem a gyümölcsecettel és a hagymát15-20 percre (vagy tovább) beleteszem, hogy átvegye a savanykás ízt.
A fokhagymát apróra vágom és olívaolajon megpirítom, hozzáadom az egészben hagyott kisebb gombákat, sózom és 7-8 perc alatt készre sütöm, kissé kihűtöm.
A kisebb darabokra tépkedett salátát egy tál aljára helyezem, ráhalmozom a laskát, meglocsolom a hagymás öntettel és pirított napraforgómagot hintek a tetejére. Máris tálalom.
2 személyre
fél zöld lollo saláta
10 dkg laskagomba (kis fejűek)
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej lila hagyma
3-4 ek gyümölcsecet (most őszibarack ecet)
olívaolaj
só
2 ek pirított napraforgómag
A lila hagymát vékonyra felszeletelem. A 2-3 ek olívaolajat összekeverem a gyümölcsecettel és a hagymát15-20 percre (vagy tovább) beleteszem, hogy átvegye a savanykás ízt.
A fokhagymát apróra vágom és olívaolajon megpirítom, hozzáadom az egészben hagyott kisebb gombákat, sózom és 7-8 perc alatt készre sütöm, kissé kihűtöm.
A kisebb darabokra tépkedett salátát egy tál aljára helyezem, ráhalmozom a laskát, meglocsolom a hagymás öntettel és pirított napraforgómagot hintek a tetejére. Máris tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése