Japán krumplisaláta

40 dkg krumpli (tisztított súly)
10 dkg kígyóuborka
8 dkg sárgarépa
1 dl natúr szójajoghurt
4 ek napraforgó étolaj
1-1,5 ek mustár
fél citrom
1 tk só
1 tk nádcukor
1 kk pirított fekete szezámmag
A krumplit feldarabolom és vízben puhára főzöm. Hűtöm, majd villával összetöröm úgy, hogy maradjanak benne nagyobb darabok. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen pépes.
A kígyóuborkát és a sárgarépát hosszában félbe, majd újra félbe vágom, és 2-3 mm-esre felszeletelem.
Kis lábasban vizet teszek fel forrni, majd 3 percre beledobom a répaszeleteket. Így roppanós marad (érdemes mérni az időt, különben könnyen túlfőzhetjük). Hideg vízzel leöblítem.
A kigyóuborkát besózom és 10-15 percre állni hagyom, majd kinyomkodom.
Elkészítem a mártást: a szójajoghurtba kanalanként hozzáadom az olajat és alaposan elkeverem (ne egyszerre, mert akkor nem lesz egynemű), majd mehet bele a többi hozzávaló.
Végül összekeverem a krumplit, a répát, az uborkát és a mástást. Ha kell, utánízesítem. Díszítem és akár langyosan, akár lehűtve fogyasztom, így is, úgy is finom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése