Fűszeres lilakáposzta
Ma mindenképp lilakáposztát szerettem volna enni. Nem nyersen, salátában, hanem meleg ételként, ami gyorsan elkészíthető és minden van itthon hozzá. Ilyenkor fölösleges recepteket bújnom, mert úgysem találok olyat, ami nekem tetszene. Végül ez lett belőle, finom, könnyű, gyümölcsös kis ebéd a nagy trakták után, egy csésze forró teával kisérve. Köretnek is remek, ha a szokásos (ami egyébként szintén klassz kis étel) párolt káposzta helyett vmi mást szeretnénk.
1 személyre
15 dkg lilakáposzta
3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1 púpozott kk kínai 5 fűszerkeverék
fél alma héjastul, kis darabokra vágva
1 nagy ek mazsola
1 ek szárított fekete cseresznye
só
A fokit megpirítom az olívaolajon, beleteszem a csíkokra vágott káposztát. 3-4 percig nagyobb lángon kevergetem, vigyázva, hogy le ne égjen. Felöntöm egy kis vízzel, hozzáadom a fűszereket, a mazsolát és a cseresznyét. 5 perc után mehet bele az alma. Fedő alatt készre párolom, forrón tálalom.
1 személyre
15 dkg lilakáposzta
3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj
1 púpozott kk kínai 5 fűszerkeverék
fél alma héjastul, kis darabokra vágva
1 nagy ek mazsola
1 ek szárított fekete cseresznye
só
A fokit megpirítom az olívaolajon, beleteszem a csíkokra vágott káposztát. 3-4 percig nagyobb lángon kevergetem, vigyázva, hogy le ne égjen. Felöntöm egy kis vízzel, hozzáadom a fűszereket, a mazsolát és a cseresznyét. 5 perc után mehet bele az alma. Fedő alatt készre párolom, forrón tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése