Csokis-mandulás biscotti

20 dkg teljes őrlésű liszt
15 dkg kukorica liszt
15 dkg nádcukor
8 dkg kakaópor
8 dkg jó minőségű étcsoki chips (keserédes)
10 dkg mandula
1 bourbon vaníiliás cukor
3 tk sütőpor
1 dl mandulatej
pici só
Kis lábasban vizet forralok, beleöntöm a mandulát, 1 percig forralom, majd lehúzom a héját.
A liszteket összekeverem a cukorral, kakaóval, csoki chipsszel, vaníliás cukorral, sóval és sütőporral. Hozzáadom az 1 dl mandulatejet. Jó kemény tésztát kell kapnom. Nyújtódeszkán kinyújtom és ráöntöm a mandulát, amit alaposan belegyúrok. A tésztát 5 részre osztom, és 3 cm széles, 1 cm magas és kb 30 cm hosszú rudakat formázok. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és 170 fokon légkeveréses sütőben 20 percig sütöm. Kihűtöm, majd másfél cm-es szeletekre vágom, fektetve tepsibe helyezem jó szorosan és 10 percig sütöm. Kb 70 db lett belőle.
Mesés!:)
VálaszTörlésNagyon szép a blogod, gratulálok!:)