Sárga rudacskák
Kellemes kis rágcsa, és viszonylag gyorsan elkészíthető.
10 dkg kukoricaliszt
10 dkg teljes őrlésű liszt
fél dl olívaolaj
1 tk kakukkfű (friss a legjobb, akkor lehet kicsit több, én szárítottal készítettem most)
1 tk kurkuma
só
kb 1,5 dl víz
A liszteket összekeverem, beleteszem a fűszereket, majdhozzáöntöm az olívaolajat és jól elkeverem. Vizet adok hozzá. Alaposan összegyúrom, és 10 percig hűvös helyen pihentetem. 5-6 mm vastgaságúra nyújtom a tésztát, és 1 cm széles és kb 10 centi hosszú csíkokat vágok ki az univerzális pizzaszeletelőmmel. A csíkokat a nyújtódeszkán két kézzel hengergetem, így a kb 15 cm hosszúak lesznek. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket, és légkeveréses sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt készre sütöm. Figyelni kell, mert könnyen megéghet! Ha pedig nem sütjük meg eléggé, akkor nem lesz jó ropogós. Nekem 2 tepsi lett ebből a mennyiségből.
10 dkg kukoricaliszt
10 dkg teljes őrlésű liszt
fél dl olívaolaj
1 tk kakukkfű (friss a legjobb, akkor lehet kicsit több, én szárítottal készítettem most)
1 tk kurkuma
só
kb 1,5 dl víz
A liszteket összekeverem, beleteszem a fűszereket, majdhozzáöntöm az olívaolajat és jól elkeverem. Vizet adok hozzá. Alaposan összegyúrom, és 10 percig hűvös helyen pihentetem. 5-6 mm vastgaságúra nyújtom a tésztát, és 1 cm széles és kb 10 centi hosszú csíkokat vágok ki az univerzális pizzaszeletelőmmel. A csíkokat a nyújtódeszkán két kézzel hengergetem, így a kb 15 cm hosszúak lesznek. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket, és légkeveréses sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt készre sütöm. Figyelni kell, mert könnyen megéghet! Ha pedig nem sütjük meg eléggé, akkor nem lesz jó ropogós. Nekem 2 tepsi lett ebből a mennyiségből.
Huh...imádom az ilyen rágcsákat. Kipróbálom majd!
VálaszTörlésAnnus:)
Üdv Neked!
VálaszTörlésNekem is nagyon tetszik ez a recept! Ki fogom én is próbálni! Imádom a kukoricalisztet is!
Ui.: Nagyon tetszenek a fotóid!