Mangós-avokádós saláta
Imádom ezeket a szép színes salátákat nézegetni. A zöld és a sárga különböző tónusai teljesen feldobják a blogomat. Persze, enni sem rossz, de a vizuális élmény még nagyobb. Azért is jó ez a blogolás, mert amellett, hogy lesz egy klassz kis receptgyűjteményünk, még megmarad fotón, amin esetleg akár órákon át dolgozunk és az eltüntetése pár perc alatt megtörténik.
Persze ennek a könnyű, gyümölcsös salátának az elkészítése néhány percnél nem tart tovább. Az avokádó és a mangó mind a kedvenceim közé tartoznak, így együtt is elég jól teljesítenek. Többféle zöld salátát használtam. Igazi kincsnek számít a vizitorma, amihez a piacon hozzájutottam. Erőteljes íze jól harmonizál a mangóval. És akkor íme a recept:
1-2 személyre
1 marék vizitorma
1/4 fej zöld lollo
fél avokádó
fél mangó
olívaolaj
őszibarackecet
1 kk méz
só, frissen őrölt bors
A vizitormát egészen apróra tépkedem, a lollót nagyobbakra, a mangót és az avokádót feldarabolom. A salátákat a tál aljára teszem, ráhalmozom az avokádó és a mangó darabokat, meglocsolom az öntettel és már fogyasztom is.
Persze ennek a könnyű, gyümölcsös salátának az elkészítése néhány percnél nem tart tovább. Az avokádó és a mangó mind a kedvenceim közé tartoznak, így együtt is elég jól teljesítenek. Többféle zöld salátát használtam. Igazi kincsnek számít a vizitorma, amihez a piacon hozzájutottam. Erőteljes íze jól harmonizál a mangóval. És akkor íme a recept:
1-2 személyre
1 marék vizitorma
1/4 fej zöld lollo
fél avokádó
fél mangó
olívaolaj
őszibarackecet
1 kk méz
só, frissen őrölt bors
A vizitormát egészen apróra tépkedem, a lollót nagyobbakra, a mangót és az avokádót feldarabolom. A salátákat a tál aljára teszem, ráhalmozom az avokádó és a mangó darabokat, meglocsolom az öntettel és már fogyasztom is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése