2009. október 28., szerda

Kelkáposztaleves chilivel

Ma egy újabb leves került kipróbálásra. Most nagyon ráharaptam a GoodFood-os receptekre, főzöm őket nagy lendülettel. Amint bejön a rossz idő, eljön a levesek ideje is. A zöldséges, sűrű, fűszeres leveseket szeretem, Eredeti recept itt.



4 személyre

1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 szál répa
2 nagy krumpli
4 ek olívaolaj
borsikafű
só, bors
1/4 fej kelkáposzta
2 db piros chili
3 ek olaj

A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágom, a répát lereszelem, a krumlit apró kockákra vágom. Az olívaolajon 5-6 percig pirítom, amíg láthatóan kezd a krumpli is puhulni. Felöntöm vízzel, sózom és beleteszem a borsikafüvet. Kb 15 percig forralom, majd botmixerrel pürésítem a levest. Visszatezem a tűzre, hozzáaadom a kelkáposztát, és kb 15 perc alatt készre főzöm.
A 2 chilipaprikát felaprítom és az olajon 1 percig pirítom.
Tálaláskor a levest meglocsolom az olajjal és chili darabokat szórok a tetejére, vmint frissen őrölt borssal hintem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése