2009. október 15., csütörtök

Currys lencseleves friss spenóttal





Megjött a hideg, itt az ideje a jó kis melengető leveseknek. A lencse, a bab a kedvenceim közé tartoznak. Lencsét gyakrabban főzök, mert azt a közhiedelemmel ellentétben nem kell beáztatni, azaz ha a főzés napján támad kedvem egy kis lencselevesre, akkor is gyorsan el lehet készíteni. Ez a leves is max 35 perc alatt lett kész.




Currys lencseleves friss spenóttal - 2 személyre

olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk curry
10 dkg aprószemű barna lencse
1 közepes krumpli
2 kis paradicsom
1 marék friss spenót


A lencsét egy kis lábasban 20 perc alatt megfőzöm.
Közben a hagymákat az olívaolajon hirtelen megpirítom, hozzáadom a curryt és a kis kockákra vágott krumplit, 1 percig kevergetem, majd felengedem vízzel. Sózom. Ha a krumpli már majdnem megfőtt, hozzáadom a kockára vágott friss paradicsomot és a lencsét. Még 7-8 percig főzöm, beleteszem a spenótot és 5 perc múlva már tálalhatom.




1 megjegyzés:

  1. Érdekesnek hangzik a spenóttal társítva, ilyen formában még nem ettem, de egyszer kipróbálom, az alkatrészek önmagukban mind finomak :)

    VálaszTörlés