Amikor az olasz találkozik a kínaival

A következő recept egy olasz leves és egy kínai tészta összevegyítéséből született, de végül finom lett, így felkerülhet az újra megfőzhető ételek sorába.


Pirított capellini kukoricával, spenóttal - 2 személyre

4 guriga capellini
olívaolaj
5 db kis paradicsom
2 gerezd fokhagyma
negyed póré
1 cső kukorica (kb 10 dkg)
1 marék spenót
fél friss chili apróra vágva

1-2 ek szójaszósz

A capelliniket olivaolajon megpirítom, félreteszem.
A paradicsomok héját forrázás után lehúzom, egy tálkában összeturmixolom a 2 gerezd fokival és másfél dl vízzel.
Olivaolajon a  pórét és a leszemezett kukoricát erős tűzön pirítom 2-3 percig, majd hozzáadom az apróra vágott spenótot. Ha a spenót összeesik (2-3 perc) felöntöm a paradicsomos lével, sózom, beleteszem a chilit és a szójaszószt. 4-5 perc alatt készre főzöm.
A felforralt vízben 3 perc alatt kifőzöm a tésztát. Fontos, hogy lassú tűzön, mert így megmaradnak a gurigák. Óvatosan, szűrőkanállal kiszedem a vízből, lecsepegtetem, tányérra rendezem, ráhalmozom a zöldségragut és azonnal tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések