Banános-szezámmagos muffin

Egy finom reggeli, Kiscincin kedvéért. Praktikus recept, az érett-túlérett banánt jól lehet hasznosítani. Persze, ha Kiscincinről van szó, akkor a csokoládé nem maradhat ki a sütiből. Többnyire bio graham vagy durum liszttel készítem, de aki nem szereti, az helyettesítheti vagy keverheti fehér liszttel is. Az alábbi mennyiségből fél adag, azaz 6 db muffin készül.







12 dkg graham liszt
2 db érett banán durvára összenyomva
5 dkg mazsola
5 dkg kókuszvaj
6 dkg nádcukor
1 tk sütőpor
1 tk szodabikarbona
1 tk almaecet
2-3 dkg étcsoki
2-3 ek szezámmag
pici rizstej, ha szükséges


A kókuszvajat megolvasztom, majd minden hozzávalót összekeverek a csoki és a szezámmag kivételével. A 6 muffinformát kivajazom, és egyenletesen megtöltöm a tésztával. Minden muffinba 3-4 csokidarabot teszek és szezámmaggal meghintem. 170 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. Nem kell megijedni, a  süti a sok banán miatt elég lágy lesz. Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések