Mazsolás-zabpelyhes cookie

Éppúgy ahogy muffint, cookie-t se nagy ördöngősség sütni. A kiinduló alap mindig az, hogy mi van itthon, amiből vmi finomságot lehet rittyenteni az ebéd utáni kávéhoz. Ez a hétvége úgy látszik a lusta sütik jegyében telik el. A cookie-ban az a legjobb, hogy klasszul ropog és sokáig eláll(na).



25 db-hoz

8 dkg kókuszvaj
kb 1 dl rizstej (vagy bármely más növényi)
15 dkg nádcukor
1 bio narancs reszelt héja
12 dkg graham liszt
1 tk sütőpor
18 dkg zabpehely
10 dkg mazsola

A sütőt 200 fokra melegítem.
A kókuszvajat megolvasztom.
A lisztet összekeverem a nádcukorral, narancshéjjal és a sütőporral, majd beleteszem a mazsolát és a zabpelyhet, és végül a kókuszvajat és a növényi tejet is hozzádom. Jól elkeverem, majd 2 cm átmérőjű golyókat formázok, 2 tenyerem között szétlapítom őket, majd tepsibe teszem, ahol a hüvelykujjammal szétlapítom a közepét.  Nekem 25 db lett, egyet úgy kellett beszorítani a többi közé. Fontos, hogy hagyjunk kb másfél-2 cm távolságot a sütik között, mert megnőnek. 15 perc alatt készre sütöm. Pár percig hagyom hűlni. Forrón nagyon törik a cookie, de 10-15 perc után már igazán jó ropogós lesz. Tökéletes kávéhoz, teához, gyerkőcnek.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések