2010. február 6., szombat

Zöldfűszeres bulgur

Ahogy itt ülök a computer előtt, épp az megy a TV paprikán, ahogyan Nigella éjszaka kioson a konyhába, és magába töm egy nagy szelet csokitortát. Szuper. Ehhez képest nagyon puritán ez a kis bulgur étel, pedig ma igazán jól esett délben, és nagyon örültem, hogy ismét sikerült kímélően ebédelnem. Persze, a kényeztető desszert nálunk is megvolt ebédnél, de ha most a sötét konyhában összefutnék Nigellával és a tortájával, egy pillanatig sem haboznék. És akkor a recept:

2 személyre
10 dkg bulgur
1 kis fej vöröshagyma
olívaolaj
1 kk bazsalikom
pár szál rozmaring
1 babérlevél
só, bors
petrezselyemzöld
pirított napraforgó

A hagymát az olívaolajon megpirítom, majd a gondosan megmosott bulgurt hozzáadom a fűszerekkel együtt, 2 percig még pirítom őket folyamatos kevergetés közben, majd felengedem forró vízzel. Sózom, borsozom, lefedve 10 perc alatt készre főzöm. Friss petrezselyemzöldet keverek hozzá, napraforgómaggal megszórom, és akár hidegen, akár melegen is tálalhatom. 
Recept ismételten C. B. Browntól.

1 megjegyzés:

  1. Szia Labdarozsa!

    Még soha nem pirítottam meg a bulgurt, de ki fogom próbálni mindenképp!
    Gyönyörűek a képek! Gratulálok! :)

    VálaszTörlés