Zöldfűszeres bulgur

2 személyre
10 dkg bulgur
1 kis fej vöröshagyma
olívaolaj
1 kk bazsalikom
pár szál rozmaring
1 babérlevél
só, bors
petrezselyemzöld
pirított napraforgó
A hagymát az olívaolajon megpirítom, majd a gondosan megmosott bulgurt hozzáadom a fűszerekkel együtt, 2 percig még pirítom őket folyamatos kevergetés közben, majd felengedem forró vízzel. Sózom, borsozom, lefedve 10 perc alatt készre főzöm. Friss petrezselyemzöldet keverek hozzá, napraforgómaggal megszórom, és akár hidegen, akár melegen is tálalhatom.
Recept ismételten C. B. Browntól.
Szia Labdarozsa!
VálaszTörlésMég soha nem pirítottam meg a bulgurt, de ki fogom próbálni mindenképp!
Gyönyörűek a képek! Gratulálok! :)