2010. február 17., szerda

Csípős babsaláta

Pár hete a Nyitottkertesek bódéjában gyönyörű, hatalmas tarkababra bukkantam, még éppen megfizethető áron. Most ezt használtam fel ehhez a szép színes, rendkívül ízletes és gazdag salátához. Ebédnek is megteszi, amit pár perc alatt el tudunk készíteni (a bab főzési idejét leszámítva, mert az minimum egy óra).



2 személyre
7-8 dkg nagyszemű tarkabab
10 dkg kukorica
fél avokádó
3 kis paradicsom
fél lilahagyma
1 marék madársaláta
10 dkg feta
öntet
5 ek olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kis piros chili
1 kis friss zöld csípős paprika (vagy zöld chili)
2 kk római kömény
fél citrom reszelt héja és leve


Az előző napon beáztatott babot puhára főzöm. Amíg fő, addig elkészítem az öntetet: A paprikát és a fokit nagyon apróra vágom, összekeverem az olívaolajjal, a római köménnyel, belereszelem a citrom héját, belenyomom a levét, sózom és állni hagyom.
A kukoricaszemeket pár perc alatt megfőzöm, hűtöm. Az avokádót apró kockákra, a lilahagymát egészen finomra vágom. Összekeverem a babot, a kukoricát, az avokádót és a hagymát, tetejére szórom a madársalátát, a cikkekre vágott paradicsomot és a fetát. Meglocsolom az öntettel és azonnal tálalom. Frissen sült kukorica tortillát  adhatok mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése