Ananászos céklasaláta
Imádom az egyszerű, de nagyszerű dolgokat, mint amilyen ez a cékla és ananász párosítás. A recept a már korábban is emlegetett Celia Brooks Brown új könyvéből származik, és nagyon-nagyon finom (egy icipicit azért változtattam rajta). Talán, azoknak is ízlik, akik nincsenek rákattanva a céklára (ha egyáltalán rá lehet kattanni). A salátához egészen apró céklákat választottam.
2 személyre
6 pici cékla
fél friss ananász
1 kis fej hagyma
1 ek almaecet
1 tk nádcukor
só
A céklákat 160 fokon 30 perc alatt megsütöm, hámozom, félbevágom és nagyon vékonyra felszeletelem. Az ananászt is felkarikázom, majd apróra darabolom. A hagymát vékony karikákra vágom, majd az egészet összekeverem. Az ecetet a cukorral és sóval elkeverem és a salátához adom. 15-20 percig hagyom állni.
Ezt Celia sem csinalna jobban...!
VálaszTörlésNumnum:)
Gyönyörű a kép!
VálaszTörlésKöszi:))))
VálaszTörlésTetszik!!!
VálaszTörlés