2010. február 6., szombat

Ananászos céklasaláta

Imádom az egyszerű, de nagyszerű dolgokat, mint amilyen ez a cékla és ananász párosítás. A recept a már korábban is emlegetett Celia Brooks Brown új könyvéből származik, és nagyon-nagyon finom (egy icipicit azért változtattam rajta). Talán, azoknak is ízlik, akik  nincsenek rákattanva a céklára (ha egyáltalán rá lehet kattanni). A salátához egészen apró céklákat választottam.

2 személyre
6 pici cékla
fél friss ananász
1 kis fej hagyma
1 ek almaecet
1 tk nádcukor

A céklákat 160 fokon 30 perc alatt megsütöm, hámozom, félbevágom és nagyon vékonyra felszeletelem. Az ananászt is felkarikázom, majd apróra darabolom. A hagymát vékony karikákra vágom, majd az egészet összekeverem. Az ecetet a cukorral és sóval elkeverem és a salátához adom. 15-20 percig hagyom állni.


4 megjegyzés: