Avokádós szendvicskrém

Ez egy igazán laktató, rendkívül finom avokádókrém, nagy kedvencem. Gyakran készítem, főleg sietős napokon. Salátával könnyű ebédnek is ideális. Ami fontos, hogy igazán krémes, puha avokádónk legyen. Ha ilyet nem kapunk, be lehet vetni a papírzacskós trükköt: egy éjszakára 2 banánnal papírzacskóba zárjuk, és reggelre puha avokádónk lesz. Hogy mit csinálnak a banánok éjszaka az avokádóval, fogalmam sincs, de mindenesetre működik. És akkor a recept:

1 avokádó
2 tojás
1 kis fej hagyma
1-2 ek olívaolaj
só, bors
negyed citrom leve

Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon jól megpirítom. A tojásokat keményre főzöm, a jól érett avokádót kikanalazom, majd az összes hozzávalót egy tálkába halmozom. Botmixerrel pürésítem. Én úgy szeretem, ha kissé rusztikus, azaz nem teljesen egynemű. Jó étvágyat.

Megjegyzések

  1. Hűűű ez nagyon finom lehet, kipróbálom! Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Ha szereted az avokádókrémet, akkor hadd javasoljam a ricottás verziót is a tojás helyett. Újhagymát szoktam belekeverni, meg ízlés szerint zöldfűszert.
    Úgy tudom, hogy az érlelést alma társaságában is el lehet érni.

    VálaszTörlés
  3. Mamma, köszi a receptet, kipróbálom. Az almás trükkről én is olvastam, de még nem próbáltam. Klassz az oldalad, fogok onnan csemegézni, a tészta is nagy kedvencem!

    VálaszTörlés
  4. Figyel a hűtőben 9 db avokádó... Hmmm... most aztán bármi jöhet, ami ebből van!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések