Mediterrán avokádó saláta
1-2 főre
1 avokádó
1 marék vegyes zöld saláta (pl. mizuna, lollo, madársaláta stb, vagy amihez éppen sikerült hozzájutni)
2-3 csipet az alábbi fűszerekből: bazsalikom, kakukkfű, oregánó
1 ek aprított aszalt paradicsom
só
1 kk citromlé
kb 1 ek e.sz. olívaolaj
Az aszalt paradicsom darabokat leforrázom, és 7-8 percig áztatom. Az avokádót szeletelem. A salátát alaposan megmosom és kb 1 cm-es csíkokra vágom. Mindent összekeverek, megszórom a fűszerekkel, meglocsolom az olívaolajjal, sózom (óvatosan, mert az aszalt paradicsom is sós!!) és frissen facsart citromlevet csepegtetek rá. Alaposan összekeverem, tálalótálba helyezem és már lehet is fogyasztani. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése