2015. február 14., szombat

Mediterrán avokádó saláta

Kedvenc téli salátám ez a mediterrán fűszerezésű, aszalt paradicsommal és valami zölddel (salátával vagy télen, ha sikerül friss csírát beszerezni, akkor pl. napraforgó csíra) készült avókádós finomság. Nem bonyolult, és sok hozzávalót sem igényel, 10 perc alatt elkészíthető.



1-2 főre
1 avokádó
1 marék vegyes zöld saláta (pl. mizuna, lollo, madársaláta stb, vagy amihez éppen sikerült hozzájutni)
2-3 csipet az alábbi fűszerekből: bazsalikom, kakukkfű, oregánó
1 ek aprított aszalt paradicsom

1 kk citromlé
kb 1 ek e.sz. olívaolaj

Az aszalt paradicsom darabokat leforrázom, és 7-8 percig áztatom. Az avokádót szeletelem. A salátát alaposan megmosom és kb 1 cm-es csíkokra vágom. Mindent összekeverek, megszórom a fűszerekkel, meglocsolom az olívaolajjal, sózom (óvatosan, mert az aszalt paradicsom is sós!!) és frissen facsart citromlevet csepegtetek rá. Alaposan összekeverem, tálalótálba helyezem és már lehet is fogyasztani. Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése