2015. február 9., hétfő

Csokis-diós banánkenyér (vegán)

Már egy ideje próbálkozom a vegán gyümölcskenyér készítésével, régi bevált receptek átalakításával, de az állagával sokszor volt problémám. Szépen feljött, ízre tökéletes volt, de szétesett. Ez a verzió viszont nagyon jól sikerült, finom, és szépen egyben is maradt. Kiscincin szépen rá is harapott, annak ellenére, hogy utálja a banánt. :). Nem sok cukrot tettem bele, enyhén édes, szóval aki édesen szereti, az tegyen még bele 2-3 dkg-t, annyit még elbír, anélkül, hogy túl édes lenne.



15 dkg fehér liszt
10 dkg teljes őrlesű liszt
3 db banán
3 dkg kókuszvaj
1 cs vaniliás cukor
4 dkg nádcukor
1 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 tk almaecet
1 dl rizstej
5 dkg dió
3 dkg étcsoki

A liszteket kimérem és összekeverem.
A banánt egy tálban villával összetöröm, a kókuszvajat megolvasztom, majd hozzáadom a banánhoz a többi hozzávalót is a csoki és a dió kivételével. Jól összekeverem, majd a liszteket is beleszórom. Összedolgozom és ekkor teszem bele a csokit és a diót is. Lazán átforgatom, majd a sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába teszem. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm 35-40 percig. Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése