2015. február 5., csütörtök

Mákos kréker (vegán)

Egy gyors kis rágcsa, amit a gyerkőcök imádnak. Friss, adalékanyagoktól mentes, és ha sikerül biosütőport használnunk, az még jobb. Előkészítés 15-20 perc és a sütés is kb annyi. Ez csak egy variáció, de számtalan ízben készíthetjük: pl. aszalt paradicsommal és bazsalikommal, szezámmaggal, őrölt napraforgóval, köménymaggal stb. stb.



egy nagy tepsihez

12 dkg teljes őrlésű liszt
8 dkg fehér liszt
2,5 dkg mák

2 tk sütőpor (alnatura)
2 ek sörélesztő pehely
5 ek olívaolaj
1,1 dl víz

Kimérem és összekeverem a száraz hozzávalókat, majd beleöntöm az olívaolajat és a vizet. 3-4 perc alatt kézzel összegyúrom vagy amíg egynemű lesz. Sütőpapírt belisztezek és ezen nyújtom ki a tésztát 1-2 mm vastagságúra, akkorára, hogy a tepsinyi sütőpapírt kitöltse. Pizza vágóval vagy késsel 2 cm széles csíkokat vágok, majd keresztbe kb 3 cm-eseket. Épp egy picit széthúzogatom a kis lapocskákat, de az se baj, ha nincs közöttük hely. Picit fog megnőni a sütés során. Átmelem a tepsibe, beteszem az előmelegített sütőbe és 180 fokon addig sütöm, amíg megpirul és jó roogós lesz.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése