2014. január 12., vasárnap

Rozmaringos párolt lilakáposzta

Ha már unjuk a klasszikus párolt káposztát, próbálkozzunk újabb verziókkal, most, hogy itt van a szezonja. Ez a recept nagyban hasonlít a klasszikushoz, de a rozmaring és a cukorban átforgatott napraforgószemek adnak egy kis különlegességet. A receptet régi kedvencem, a 101 cookbooks inspirálta.




2-3 személyre

3 ek napraforgó
1 ek nádcukor
20 dkg lilakáposzta vékonyra szelve
1 kis lilahagyma, szeletelve
1 gerezd foki apróra vágva
3 dkg mazsola
rozmaring (kb 10 db rozmaringlevél, apróra vágva)
1-1,5 ek almaecet

1 ek nádcukor
olaj

A napraforgót száraz serpenyőben arany színűre pirítjuk, majd meghintjük a nádcukorral és ha elolvadt a cukor, azonnal tányérra öntjük. Félre tesszük (nyugodtan készíthetünk ebből 3x-os mennyiséget, a gyerekek imádják, Kiscincin is nagy rajongója, és így megvan az ebéd utáni nasi is).
Az olajon megpirítjuk a lilahagymát és a fokhagymát, majd hozzádjuk a lilakáposztát és a rozmaringot. Együtt párolom pár percig, majd mehet bele a mazsola, a nádcukor, só és az almaecet. Alaposan átkeverjük, pici vizet is adhatunk hozzá és fedő alatt kb 10-15 perc alatt készre pároljuk. Kostóljuk, és ha szükséges utánízesítjuk. Melegen tálaljuk, tetejét megszórjuk az enyhén édeskés napraforgómaggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése