2014. január 29., szerda

Házi narancsszörp vaníliával

Ha szörp, akkor legyen házi. Igaz, hogy ez egy jó kis nyári ital lehetne valahol a tenger partján, de valójában télen dúskálunk a narancsban, mert nyáron van más idénygyümölcs. Szóval, ha kifogytunk a nyáron eltett szörpökből, vagy csak egy kis változatosságot szeretnénk, akkor érdemes kipróbálni a házi narancsszörpöt. Megvallom, nekem még nem volt szerencsém sehol hozzá, csak gyermekkoromból rémlik fel a műnarancs szörp íze, ami akkor sem volt a kedvencem.




1 kg lédús narancs
25 dkg nádcukor (finomítatlan)
2,5 dl víz
3 cm-es vaníliarúd
fél citrom

A vizet, a nádcukrot és vaníliadarabot felteszem főni. A narancsokat meghámozom és botmixerrel pürésítem. Ha a cukoroldatunk felforrt, szűrőn átpasszírozzuk a narancspürénket, a cukoroldathoz keverjük, belenyomjuk még egy fél citrom levét és kb 20 percig forraljuk. Üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk. Ízlés szerinti arányban (elég tömény) higítjuk. Finommá teszi, ha fogyasztás előtt pár csepp citromlevet cseppentünk az italunkba.

Házi narancsszörp nádcukorral, vaníliával

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése