2010. április 28., szerda

Káposztasaláta - kicsit másképp


Nem kifejezetten tavaszi saláta, színeiben is túl sápadt a sok zöldhöz képest, de be lehet iktatni egy jó kis diétás napba, igazi ízbomba.



2 személyre
30 dkg fejes káposzta
2 ek olívaolaj
2 zöldhagyma vagy egy kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
másfél tk csípős curry
2-3 ek mazsola
1 ek dió durvára vágva

öntet
1 tk dióolaj
1 cm-es friss gyömbér reszelve
fél citrom leve
negyed bio citrom héja
1 kis narancs leve
2 dl szójajoghurt
1 tk méz


A szeletekre vágott hagymákat az olívaolajon megpirítom, majd hozáadom a curryt. 1 percig pirítom, és beleteszem a vékonyra szelt káposztát. Jól elkeverem, 3 perc után másfél dl vízzel felöntöm. Sózom. Fedő alatt puhára párolom. A fedőt levéve 1 percig nagy lángon rotyogtatom, hogy a maradék folyadék is elpárologjon. Tűzről leveszem és belekeverem a mazsolát.
Közben elkészítem az öntetet: Összekeverem a hozzávalókat, és a káposztára öntöm. Jól elkeverem, majd hagyom, hogy az ízek összeérjenek. Dióval megszórva tálalom.  Frissen sült tönkölykenyérrel (recept hamarosan) nagyon finom!

2 megjegyzés:

  1. Én most hasonló salátákon élek, meg is fogom csinálni, kösz!

    VálaszTörlés
  2. Ez nagyon tetszik. Egy finom kis vacsora...

    VálaszTörlés