Mákos halava

3 személyre
15 dkg búzadara
4 dkg vaj
3 dkg nádcukor
7 dkg darált mák
1 kk kardamom
2-3 ek méz
5 dl víz
kókuszreszelék
A búzadarát vajon barnára pirítom lassú tűzön, folyamatosan kevergetve, kb 10 perc alatt . A vizet a cukorral, a kardamommal és a mákkal felforralom, majd lassan és óvatosan, nehogy ránk csapódjon, a megbarnult búzadarára öntöm. Jól elkeverem és lassú tűzön 6-7 perc alatt készre főzöm. Mézet keverek bele.
Tálalás: lehet melegen is, hidegen is. Melegen nehezebb formázni, de ha kihűlt, vizezett fagylaltos kanállal tányérra teszem, pici mézet cseppentek a tetejére és kókuszreszelékkel megszórom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése