Étvágygerjesztő zöldek

Torkos csütörtökön jártam először Wang mester legújabb éttermében, az Izabella utcaiban. Ott találkoztam egy nagyon finom, csupa zöld előétellel, ami fantasztikus volt. Most ezt próbáltam reprodukálni. Igaz, az nem derült ki, hogy milyen zöldeket takar ez az étteremben, állítólag itthon nem kaphatóak, egyenesen Kínából szerzi be őket Wang mester. Nos, nálam friss mángoldból és spenótból készült, és mondhatni nagyon megközelítette az eredetit. Az én verzióm:



2 személyre
20 dkg mángold
10 friss spenót
7 gerezd fokhagyma
2-3 cm-es gyömbér apróra vágva
2 ek olaj
1/4 piros kalifornia paprika
1-2 ek szezámmag
pár csepp szezámolaj (roasted, azaz sült)


A fokhagymákat felszelem, és a gyömbérrel 2 evőkanál olajon megpirítom. A spenótot és a mángoldot alaposan megmosom, majd nagy darabokra tépkedem. A kaliforniai paprikát kis kockákra vágom. A zöldeket rádobom az olajra, 1 perc után a paprikát is, elkeverem, és nagy lángon sütöm. Sózom, fedőt teszek rá és ha már szépen összesett a zöld, akkor kész is van, nem kell túl párolni.
Tálalás: pár csepp (tényleg csak pár csepp, mert a szezámolaj nagyon domináns ízű) szezámolajat cseppentek rá, összekeverem, és hidegen! tálalom szezámmaggal megszórva.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések