Házi müzliszelet datolyával

Müzli készítésével már nem először próbálkozom, de a szuper receptet mostanra sikerült összeállítanom. Ez megfelően kemény és nem omlik szét, nem túl ragadós és nem tartalmaz egyéb cukrot, na és persze finom. Összállítása max. 15 percet vesz igénybe, és ezt a müzliszeletet lelkiismeretfurdalás nélkül csomagolhatjuk uzsira a gyerkőcnek. Hűtőben dobozba zárva pár hétig eláll, de ezt még nem sikerült megtapasztalnom.



15 dkg magozott datolya
15 dkg zabpehely
4 dkg kókuszvaj
2 ek szezámmag
1-2 ek napraforgómag
5 dkg dió
5 dkg mazsola
2-3 ek szilva szirup (Syruplife)
pici víz

A magokat külön-külön száraz serpenyőben megpirítom, félreteszem. A datolyát pici vízzel (1-2 evőkanálnyi) összeturmixolom. A kókuszvajat serpenyőben megolvasztom, és alaposan elkeverem a datolyapürével. Tűzről levéve hozzáadom a pirított magvakat, a mazsolát és a zabpelyhet, végül belekeverem a szilvaszirupot is. Érdemes kóstolással beállítani az édességét.
Közben egy szögletes formát (pl. 18x18) sütőpapírral kibélelek és szétterítem rajta a keveréket. Fontos, hogy alaposan nyomogassuk le! 170 fokon 15 percig sütöm, majd a formában hagyom teljesen kihűlni, csak azután szeletelem. Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések