2014. szeptember 6., szombat

Hajdinakása reggelire

Ezt az ételt inkább ráérősebb napokon szoktam elkészíteni. Visszafogott ízvilág jellemzi, amiben remekül érvényesül a pirított hajdina íze. Finom, tápláló és alaposan laktat.



2 személyre
10 dkg hajdina
1 ek olaj
1 ek mandula
2 ek mazsola
1 tk bio zöldségleves ízesítő por (vegeta bio verzióban)
1 tk almaecet
2,5 dl víz
pici őrölt bors

A hajdinát szárazon 15 perc alatt barnára pirítom, folyamatos kevergetés mellett.

Hozzáadom az olajat, a zöldségleves-port, a vizet és az almaecetet. Fedővel letakarom és 20-25 percig párolom. Közben a mandulát mozsárban apróra töröm, a mazsolát megmosom, és kb 10 perccel a befejezés előtt hozzáadom és együtt készre párolom. Pirított mandulát tehetek a tetejére tálalásnál. Melegen fogyasztjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése