Szecsuáni sült káposzta

Ezt az ételt valójában nem is szándékoztam a blogra feltenni. Nem túl szép, és elkészítése is annyira egyszerű, hogy gyakorlatilag sosem foglalkoztam vele sokat. Viszont évek óta rendszeresen készítem és fogyasztom, igazán könnyű és ízletes étel. Pikantériáját a szecsuáni bors adja, amitől nem kell megijedni, egyáltalán nem csíp, viszont kellemesen lezsibbasztja a nyelvünket.



2 személyre
35 dkg fehér káposzta
2-3 db szárított chili
1 tk szecsuáni bors
2 ek (mogyoró)olaj
3 ek szójaszósz
1 ek nádcukor
1 tk rizsecet (világos)
1 ek kínai rizsbor
fél dl víz


A káposztát kb 2x2 cm-es kockákra vágom, majd alaposan átmosom. A chilit csak akkor daraboljuk fel, ha azt akarjuk, hogy kijöjjön az erőssége. Ennél az ételnél egészben szoktam beletenni, és hagyom inkább a szecsuáni borsot érvényesülni.
A szójaszószt a nádcukorral, pici sóval, vízzel, a rizsecettel és a rizsborral összekeverem.
Az olajat wokban felforrósítom, majd beledobom a szecsuáni borsot. Fél perc után mehet bele a chili paprika, majd a kockákra vágott káposzta. Nagy lángon pirítom, gyakorlatilag addig (3-4 perc), amíg a káposzta kezd barnára sülni. Ekkor ráöntöm a szószt, lejjebb veszem a lángot és pár perc alatt készre sütöm. Kóstolom, ha sótlan egy pici szójaszószt vagy sót adok még hozzá. Főtt rizzsel forrón tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések