2014. február 10., hétfő

Kókuszos rizsfánk - kuih getas (Malajzia)

Ezt a receptet fogalmam sincs honnan szereztem még évekkel ezelőtt, csak annyi rémlett, hogy ázsiai, és mintha a thai és az indiai konyha keveréke lenne. Azóta nyomoztam egy kicsit és kiderült, hogy Malajziából való, akiknek a konyhájuk nagyon összetett, és több náció érezteti a hatását az ételeiken: maláj, kínai, indiai, thai, indonéz, arab.
Nálunk rendszeresen visszatérő darab, a nagy kedvencek közé tartozik. Akkor sikerült jól megsütnünk az édességet, ha kivül roppanós, belül pedig lágy a fánk állaga.




kb 25 db-hoz
15 dkg kókusztej
12 dkg ragacsos rizsliszt
5 dkg sima rizsliszt
3-4 dkg reszelt kókusz
1 ek nádcukor

olaj a sütéshez
6-8 dkg nádcukor (kávédarálóban ledarálva)

A hozzávalókat kimérem és alaposan összekeverem, majd kis, rövid hengereket formázok belőle (kb 5-6 cm-eseket). Az olajat felforrósítom és közepes lángon kisütöm őket. Az elején arra érdemes odafigyelni, hogy a fánkocskák ne érjenek össze az olajban, különben összeragadnak. Ha megpirultak, papírtörlőre szedem, lecsöpögtetem és még forrón porcukorba forgatom. Melegen tálalom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése