Kókuszos rizsfánk - kuih getas (Malajzia)
Nálunk rendszeresen visszatérő darab, a nagy kedvencek közé tartozik. Akkor sikerült jól megsütnünk az édességet, ha kivül roppanós, belül pedig lágy a fánk állaga.
kb 25 db-hoz
15 dkg kókusztej
12 dkg ragacsos rizsliszt
5 dkg sima rizsliszt
3-4 dkg reszelt kókusz
1 ek nádcukor
olaj a sütéshez
6-8 dkg nádcukor (kávédarálóban ledarálva)
A hozzávalókat kimérem és alaposan összekeverem, majd kis, rövid hengereket formázok belőle (kb 5-6 cm-eseket). Az olajat felforrósítom és közepes lángon kisütöm őket. Az elején arra érdemes odafigyelni, hogy a fánkocskák ne érjenek össze az olajban, különben összeragadnak. Ha megpirultak, papírtörlőre szedem, lecsöpögtetem és még forrón porcukorba forgatom. Melegen tálalom.

Megjegyzések
Megjegyzés küldése