
Ki kellet próbálnom az eper chutneyt is itt, az eperszezon kellős közepén. Idén nem szűkölködünk belőle, már kétszer is sikerült friss, ropogós epret szednem nagyobb mennyiségben, szóval készült már nádcukros eperlekvár, gyömbéres eperlekvár, eperszósz fánkocskákhoz, epres süti, eperszörp, epres saláta stb stb. A chutney sem volt csalódás, egy indiai főétellel, pakorával, vagy rizslepénnyel nagyon finom.
2 pohár eper apróra darabolva
1 ek olaj
1 tk mustármag
1/2 tk örölt római kömény
1 tk kurkuma
1 ek nádcukor
1 kis db piros chili / szárított
Só
Az olajon kipattogtatom a mustármagot, és hozzáadom a római köményt. Beleöntöm a feldarabolt epret, kurkumát, nádcukrot, chilit, sót, és kb 25 perc alatt készre fözöm.
De jó ötlet, nagyon tetszik:)
VálaszTörlés