2009. december 5., szombat

Gránátalmás kuszkusz saláta


Ez a saláta nem kifejezetten téli, de valójában még nincs is igazi tél. Az utolsó menta leveleket a kertből sikerült a salátába menekíteni, mielőtt a tél teljesen letarolja a növényeket. Mindenesetre nagyon finom, lágy ízű saláta. Úgy gondolom, egy marék apróra vágott mazsola passzolna a dologhoz, legközelebb azzal is kipróbálom.



15 dkg kuszkusz
1 marék friss vegyes saláta apróra darabolva
1 bio citrom leve és reszelt héja
fél csokor petrezselyemzöld
1 marék menta
olívaolaj
4-5 dkg pirított napraforgómag
1 gránátalma

A kuszkuszt leforrázom, és hagyom kihűlni. Akkor kanállal fellazítom, és hozzákeverem a zöldeket, a citromhéjat, meglocsolom olívaolajjal és citromlével. Sózom, és jól összekeverem. Megszórom a pirított napraforgómaggal és a gránátalma szemekkel, és azonnal tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése