2012. január 6., péntek

Spenótos, gyömbéres gombaleves

Könnyű, gyors kis leves az ázsiai konyha szellemében.



2 személyre
2 gerezd fokhagyma
2 szál zöldhagyma
fél ujjnyi gyömbér apróra darabolva (kb 1 tk)
olaj
4 db szárított shitake gomba
4 db nagyobb csiperke gomba
1 tk szójaszósz
1 chili
só, 1 tk nádcukor
1 marék friss spenót
zöldhagyma a díszítéshez

A shitake gombát forró vízben 20 percig áztatom, majd felszeletelem. A fokhagymát, gyömbért, apróra darabolom, a zöldhagymát karikákra vágom és olajon 1 percig pirítom őket. Hozzáadom a shitakét, majd 2 perc után a nagyon vékonyra szeletelt csiperke gombát. Még 3-4 percig hagyom pirulni, közben folyamatosan kevergetem. Felöntöm vízzel, beledobom a vékonyra szelt chilit, szójaszószt és cukrot adok hozzá, sózom. Felforralom és kb 10-12  percig főzöm. A spenótot szintén vékonyra szelem és a leveshez adom. 3 perc után leveszem a tűzről. Kis tálkákba merem, apróra vágott zöldhagymával megszórom és forrón tálalom.
Ha gazdagabbra szeretnénk a levesünket, akkor tálalásnál tehetünk a tálkánkba rizstészta metéltet, és egy fél főtt tojást. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése