2011. augusztus 20., szombat

Egy igazán gazdag szilvás muffin

Mostanában szeretek kísérletezni kukorica- és rizsliszttel, milyen sütihez is alkalmasak, mit lehet belőlük kihozni. Gyakran kell az első sütés után módosítani a recepten, hogy az ízen túl az állag is megfelelő legyen. Ez is egy ilyen recept, de végül finom lett, jó lett, felkerült a kedvencek közé.
Természetesen, ez a süti elkészíthető finomliszttel is, ha valaki azt szereti.



6 db-hoz
8 dkg vaj
10 dkg nádcukor
fél cs. bourbon vaníliás cukor
1 tojás
10 dkg kukoricaliszt
4 dkg rizsliszt
1 tk sütőpor
1 tk fahéj
fél-1 dl rizs- vagy mandulatej
7-8 db nagyobb szilva
4 dkg mandula
6 dkg natúr marcipán
csokimáz
4 dkg keserű csoki
5-6 ek rizstej

A vajat a nád- és a vaníliás cukorral habosra verem, majd hozzáadom a tojást, jól elkeverem. Ezután mehetnek bele a különböző lisztek, a sütőpor, a fahéj és a rizstej.  Eldolgozom a tésztát. A szilvát negyedekre vágom, a mandulát durvára töröm és belekeverem a tésztába.
A marcipánból 6 db egyforma golyót gyúrok. A tésztát papírral bélelt muffinsütőbe kanalazom. Mindegyik muffin közepébe helyezek egy-egy marcipángolyót, amit kissé belenyomok a tésztába. 180 fokon sütöm kb 40 percig.
A csokimázhoz a csokit és rizstejet (vagy vizet) egy kis lábasban felolvasztom, és a kissé kihűlt muffin tetejére csorgatom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése