2011. május 20., péntek

Reteksaláta kínaiasan

Ázsiában ezt a salátát a hosszú, fehér daikon retekből készítenék, ami kevésbé csípős a mi piros retkünknél. Mivel piros retekhez könnyebben jutottam hozzá, így én ebből készítettem ezt a pikáns salátát.




2 személyre
4 db piros retek
1 ek só
friss korianderzöld (kb fél csomó)
öntet
fél ek szójaszósz
1 ek rizsecet
másfél ek nádcukor
pár csepp szezámolaj

A retket vékony gyufaszálakra felszeletem, majd a sóval megszórom és 1 órára pihenni hagyom. Ha ez megvolt, a retket finoman kinyomkodom, majd hideg vízzel leöblítem.
A szójaszószt a cukorral, a rizsecettel és a szezámolajjal elkeverem, a retekre öntöm, majd az apróra vágott koriandert is hozzákeverem. Akár rögtön is fogyasztható, de jót tesz neki egy 15-20 perces állás is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése