Epres cupcake polentával
Mi is lehetne a legjobb apropó egy parkolópályán lévő blog újraindítására, mint egy szemet-szájat gyönyörködtető epres süti?
Persze, a sütés-főzés nem szünetelt (igaz, volt idő, mikor elfogyott a lendület), rengeteg piszkozat recept vár itt rám, hogy újra megjöjjön az ihlet, és szép fotókkal megörökítsem őket. Kell egy kis szünet időnként, amíg lehet kutakodni, elgondolkodni a táplálkozási szokásainkon, nem felejtve, hogy az étkezés nagyban meghatározza életminőségünket.
Szóval, ez a recept a GoodFood-ról való, némi változtatással, de az alap és az inspiráció tőlük jött.
12 db-hoz
10 dkg vaj
14 dkg nádcukor
fél bio citrom héja
8,5 dkg polenta
14 dkg liszt
1 ek sütöpor
1-1,2 dl rizstej
14 dkg eper apróra vágva
tetejére
4 db eper
15 dkg nádcukor
citromlé
6 db szép eper félbevágva, zöldjével
A vajat a cukorral és a citromhéjjal habosra verem. Jól elkeverem. Hozzáadom a polentát, a lisztet, a sütőport, a rizstejet és eldolgozom a tésztát. Kissé lágy, de semmiképpen sem folyós tésztát kell kapnunk. Végül óvatosan a feldarabolt epret keverem hozzá.
Papírral bélelt muffinsütőben 160 fokon sütöm kb 40-50 percig (amíg a teteje kezd egy kis színt kapni).
Elkészítem a tetejére valót: az epret egy kis lábasban a cukorral összetöröm, majd épp egy pillanatra felhevítem, végül turmixgéppel pürésítem és citromlével ízesítem. A kihűlt sütik tetejére kenem, és egy félbevágott eperrel díszítem. Nagyon finom!!
Persze, a sütés-főzés nem szünetelt (igaz, volt idő, mikor elfogyott a lendület), rengeteg piszkozat recept vár itt rám, hogy újra megjöjjön az ihlet, és szép fotókkal megörökítsem őket. Kell egy kis szünet időnként, amíg lehet kutakodni, elgondolkodni a táplálkozási szokásainkon, nem felejtve, hogy az étkezés nagyban meghatározza életminőségünket.
Szóval, ez a recept a GoodFood-ról való, némi változtatással, de az alap és az inspiráció tőlük jött.
12 db-hoz
10 dkg vaj
14 dkg nádcukor
fél bio citrom héja
8,5 dkg polenta
14 dkg liszt
1 ek sütöpor
1-1,2 dl rizstej
14 dkg eper apróra vágva
tetejére
4 db eper
15 dkg nádcukor
citromlé
6 db szép eper félbevágva, zöldjével
A vajat a cukorral és a citromhéjjal habosra verem. Jól elkeverem. Hozzáadom a polentát, a lisztet, a sütőport, a rizstejet és eldolgozom a tésztát. Kissé lágy, de semmiképpen sem folyós tésztát kell kapnunk. Végül óvatosan a feldarabolt epret keverem hozzá.
Papírral bélelt muffinsütőben 160 fokon sütöm kb 40-50 percig (amíg a teteje kezd egy kis színt kapni).
Elkészítem a tetejére valót: az epret egy kis lábasban a cukorral összetöröm, majd épp egy pillanatra felhevítem, végül turmixgéppel pürésítem és citromlével ízesítem. A kihűlt sütik tetejére kenem, és egy félbevágott eperrel díszítem. Nagyon finom!!
Pont ezzel a recepttel szemeztem tegnap :)
VálaszTörlésLehet néha nekem is jól jönne, egy bizonyos kimaradás... bár nem tudom. De lényeg, hogy megértelek.