2010. szeptember 15., szerda

Zsenge karalábéleves sárgaborsó gombóccal

Egy újabb egyszerű, finom és tartalmas leves, amit max. fél óra alatt el lehet késziteni. Aki szereti a csipőset, bátran tegyen a levesbe egy fél chilit, nem bánja meg. Sárgaborsólisztre a biopiacon sikerült rábukkannom egy ürömi kistermelőnél.



2 személyre
1 karalábé + zöldje
1 kis fej vöröshagyma
1 fokhagyma
1 sárgarépa
1 gyökér
olivaolaj
borsikafű

fél-1 dl rizstej
gombóc
2 ek sárgaborsóliszt
2 ek durumliszt

fél tk (csipős) curry
pici víz
1 tk piros paprika
petrezselyem zöld apróra vágva
fél ek olivaolaj

A zöldségeket kis kockákra, a hagymát, fokhagymát apróra darabolom, a karalábé zöldjét (2-3 szálat) felapritom. A hagymákat olivaolajon megpirítom, hozzáadom a zöldségeket, pár percig pirítom, majd felengedem vizzel. Beleteszem a borsikafüvet, sót, rizstejet és kb 10-15 percig főzöm.
Közben elkészitem a gombócokat: a hozzávalókat összekeverem, 2-3 percig állni hagyom, majd 1 cm átmérőjű gombócokat gyúrok. A levesben megfőzöm őket (kb 5 perc). Forrón tálalom a levest.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése