Tavaszi gombaragu parázsburgonyával

Egy igazán üde, friss roppanós tavaszi zöldségétel, ami nemcsak kímélő és egészséges, hanem nagyon finom is.



2 személyre


2 szál újhagyma zöldjével
2 ek olívaolaj
30 dkg nagy csiperke
20 dkg zsenge zöldspárga
2 újrépa
15 dkg friss spenót
1 tk szárított oregánó
2-3 dl szójajoghurt
1 nagy csokor petrezselyemzöld

30-40 dkg parázsburgonya (aprószemű újkrumpli)
3 gerezd fokhagyma
3 ek olívaolaj

Az újhagymát kb 2 cm-esre feldarabolom, és olívaolajon 1 percig pirítom. Hozzáadom a nagyra darabolt gombát, és erős lángon kevergetve tovább pirítom. Beleteszem a szintén nagyobbra vágott zsenge répákat, majd a zöldspárgát is. Átkeverem, és vízzel vagy zöldséglével felengedem. (Ha a spárga nem túl zsenge, akkor a szárát érdemes 4-5 percig előfőzni). Sózom és oregánóval megszórom. Fedő alatt 10-15 percig párolom. A végén friss spenótot és szójajoghurtot keverek bele. Bőségesen megszórom petrezselyemzölddel és 3-4 perc múlva kész is.
Közben elkészítem a burgonyát: A krumplikat félbe vagy háromba vágom, a lényeg, hogy szintén nagy legyen a mérete. Olívaolajon pár percig pirítom, vizet öntök rá, sózom, hozzádobom a fokhagymagerezdeket és fedő alatt kb 10 perc alatt puhára párolom. A végén 3-4 perc alatt nagy lángon, fedő nélkül pirosra pirítom.
Tálalás: frissen, forrón, petrzselyemmel bőven megszórva. Nyámi!!

Megjegyzések

  1. Elhiszem, hogy nyámi! :) Mi is állandóan ezeket esszük mostanában: újkrumpli, spárga, laskagomba, spenót. Az újkrumplit tepsiben sütöm meg olívaolajban és friss rozmaringgal valamint fokhagymával. Amikor elkészül citromot facsarok rá. A citromos, olívaolajas, rozmaringos szósz mennyei. Még a tepsit is kinyalom utána!!! :) Elkészítem ma ebédre a gombás ragudat, úgyis vettem tegnap a piacon laskagombát, spárgát, spenótot, új répát! :) Hmmm, de finom ebédünk lesz! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, jó ilyenkor kihasználni, ami friss! Finom lehet a rozmaringos krumlplid. Én kakukkfűvel szoktam hasonlót, de legközelebb ezt is kipróbálom. :)))

    VálaszTörlés
  3. Elkészültem már vele egy ideje, de még csak most született meg a bejegyzés: http://zizikalandjai.blogspot.com/2010/06/citromos-rozmaringos-ujkrumpli-gombas.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések