2010. május 29., szombat

Eperkrémleves

Ezt a levest nagyon régen készítettem először. A zseniális az benne, hogy az eper gyakorlatilag nyersen kerül bele, és nagyon intenzív marad az íze. Ez is az egyik tavaszi favoritom. Habár mindig úgy érzem, ha ilyen édes, gyümölcsös leves kerül az asztalra, hogy a desszerttel kezdjük az ebédet.



3 személyre

5 dl rizstej
3 dkg nádcukor
1 kk kardamom
1 cs vaniliás cukor
2 ek kukorica keményítő
20-25 dkg eper
1 ek citromlé

4 dl rizstejet felforralok a nádcukorral és a kardamommal.. A maradék 1 dl rizstejben elkeverem a kukorica keményítőt, majd állandó keverés mellett a forró tejbe öntöm. Max 1 percig rotyogtatom, hűlni hagyom. Ha legalább félig kihűlt, beleteszem az eperszemeket (5-6 szem kivételével, amit tálaláshoz félre teszek) és kézi mixerrel leturmixolom. Hűtőbe helyezem tálalásig.
Tálalás: a lehűtött levest tányérbe szedem, eperdarabokkal. Friss mentával, citromfűvel díszítem.

1 megjegyzés:

  1. Helló labdarózsa, küldenél nekem egy e-mail a nemisbeka@yahoo.com-ra? Köszi szépen!

    VálaszTörlés