2016. január 1., péntek

Lencsevagdalt


A lencsevagdaltat vendégségbe készítettem és indulás előtt időt szakítottam rá, hogy legalább minimál szinten lefotózzam. A recept családi kedvenc és amúgy is, már elég régen posztoltam.
Kívánom, hogy mindenkinek hozzon szerencsét és gazdagságot! :)



25 dkg lencse
10 dkg zabpehely
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
1 marék friss spenót
5-6 db szárított paradicsom
1 ek szárított kakukkfú
2 tk borsikafű

sűrű paradicsomszósz
140 g paradicsompüré
6 gerezd fokhagyma
2-3 tk bazsalikom
1 tk borsikafű
só, pici nádcukor

A lencset vízben puhára főzöm (kb 45 perc).
A szárított paradicsomot leforrázom és 10 percig állni hagyom. Apróra darabolom.
Közben olívaolajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát. A spenótot alaposan megmosom, csíkokra vágom és pirított hagymával együtt párolom 4-5 percig.
A lencsét leszűröm, keverőtálba teszem. Hozzáöntöm a spenótos keveréket, megszórom a fűszerekkel, sózom, hozzáadom a szárított paradicsomot és a zabpelyhet. Alaposan összekeverem, majd felét botmixerrel pürésítem. Újra jól elkeverem.
Sütőpapírral kibélelek egy hosszúkás kenyér formát és belekanalazom a lencsés keveréket. Jól lelapogatom. 180 fokos sütőben sütöm kb 30 percig, ekkor megkenem a sűrű paradicsomszósszal és még 30 percig sütöm.
Megvárom míg langyosra hűl és utána szeletelem. Tálaláskor paradicsomszószt kínálok mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése