Gőzölt tofu falatkák
20 dkg selyem tofu
2 db szárított shitake gomba
2 ek szójaszósz
1 tk mirin
1 kk cukor
kaliforniai paprika
újhagyma zöldje
friss gyömbér
friss koriander
A shitakét leforrázom és 25 percig áztatom, majd 1 mm-es szeletekre felszeletelem, egy részét pedig még apró csíkokra vágom. A gyömbért szintén hajszálvékonyra csíkozom, a paprikát apróra kockázom, az újhagyma zöldjét felszeletelem. A szójaszószt, a mirint és a cukrot összekeverem. A selyemtofut nagyon óvatosan 4 részre vágom.
2-3 szelet shitakét a tálkánk aljára helyezek, óvatosan ráemelem a tofukockát, tetejére teszem a felcsíkozott shitakét, a gyömbért, a kaliforniai paprikát, meglocsolom a szósszal és végül megszórom koriander zölddel. Bambuszpárolóba helyezem a tálkákat, lefedem, amit vízzel teli wok (vagy lábas) tetejére helyezek, és kb 15 percig párolom. Azonnal tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése