Gőzölt tofu falatkák

Egyszerűen odavagyok a selyemtofuért. Imádom, és próbálom egyre többször becsempészni az étrendembe. Ez az étel inkább különlegesebb alkalomra való és nem egy hétköznapi gyors ebédhez, de még ott is elképzelhetőnek tartom. Valóban csak egy falatka, ami például a mai vendégség alkalmával az ázsiai menü részeként is sikert aratott.



20 dkg selyem tofu
2 db szárított shitake gomba
2 ek szójaszósz
1 tk mirin
1 kk cukor
kaliforniai paprika
újhagyma zöldje
friss gyömbér
friss koriander

A shitakét leforrázom és 25 percig áztatom, majd 1 mm-es szeletekre felszeletelem, egy részét pedig még apró csíkokra vágom. A gyömbért szintén hajszálvékonyra csíkozom,  a paprikát apróra kockázom, az újhagyma zöldjét felszeletelem. A szójaszószt, a mirint és a cukrot összekeverem. A selyemtofut nagyon óvatosan 4 részre vágom.
2-3 szelet shitakét a tálkánk aljára helyezek, óvatosan ráemelem a tofukockát, tetejére teszem a felcsíkozott shitakét, a gyömbért, a kaliforniai paprikát, meglocsolom a szósszal és végül megszórom koriander zölddel. Bambuszpárolóba helyezem a tálkákat, lefedem, amit vízzel teli wok (vagy lábas) tetejére helyezek, és kb 15 percig párolom. Azonnal tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések