Szezámmagos humusz

Humusz, egy kicsit másképp: egész szezámmaggal és kurkumával.
Könnyen elkészíthető, finom és nem túl kalóriadús szendvicskrém.



15 dkg szárított csicseriborsó
1 tk kurkuma
2 ek szezámmag
2 gerezd fokhagyma

citromlé
2 ek olívaolaj

A csicseriborsót legalább 8 órára beáztatom. Az áztató vizet leöntöm, majd friss vízben, amihez 1 tk kurkumát adok, puhára főzöm. Ez kb 45-50 perc. A szezámmagot száraz serpenyőben közepes tűzön pár perc alatt megpirítom. Itt arra kell figyelni, hogy ne égjen meg.
A megfőtt csicseriborsót, a fokhagymát, a pirított szezámmagot, az olívaolajat és némi főzőlevet leturmixolom. Annyi főzőlevet adagoljunk még hozzá, hogy krémes állagot kapjunk. Sóval és citromlével ízlésünknek megfelelően ízesítem. Hidegen tálalom.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések