2012. december 4., kedd

Koreai selyemtofu leves


Ez a leves pár hónapja már az abszolút kedvencem. Imádom, és kb 20 perc alatt kész van. Könnyű, natúr ízű leves, igazán különleges. Az alapja persze itt is a jó tofu. Mindenképp selyemtofu kell hozzá, mert annak az állaga nem hasonlítható még a lágy tofuéhoz sem. Selyemtofut ázsia boltban tudunk beszerezni.



2 személyre

35 dkg selyemtofu
2 nagy fokhagyma apróra vágva
2 ek repceolaj
1 tk szezámolaj
4 shitake gomba
1 ek szójaszósz
2 szál újhagyma
1 tk mirin

pár csepp citromlé

A shitake gombát leforrázom és 15 percig áztatom, majd apróra darabolom. Az olajat felhevítem, beledobom a gombát, 2 percig pirítom, majd hozzáadom a fokhagymát. 1 perc után beleborítom a tofut, hagyom, hogy nagy darabban maradjon, rázogatom a lábast, majd felöntöm annyi vízzel, hogy kb 2 cm-nyire ellepje. Kis lángon főzöm. Szójaszósszal, mirinnel, sóval ízesítem. Kb 5 perc után beleszórom a vékonyra szelt zöldhagymát, és még 2 percig rotyogtatom. Óvatosan tálalom még forrón úgy, hogy a tofu ne törjön apró darabokra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése