Keserű csokis cookie
Régóta szemezek ezzel a sütivel. Most, hogy a karácsonyunk úgy alakult, hogy családi karanténba kerültünk a skarlát miatt és Kiscincinnel már december 23-án kidőltünk, az egész karácsonyi gasztronómiai felhozatal igen szerényre sikerült, a szokásos beiglit is csak 26-án sikerült megsütnöm. Szóval, ma, december 29-én is rá tudunk nézni az édességekre, és szívesen fogyasztunk is belőlük. Egy barátnőmtől kaptam egy igen finom és kiváló minőségű étcsokoládét, amit nem szerettem volna elkótyavetyélni, hanem valami remek sütihez akartam felhasználni, no meg Csibe is mostanság posztolta ezt a receptet, szóval itt volt az ideje elkészíteni. Igazán nagyon finom lett!! Legközelebb kipróbálom a liszt és vaj nélküli verzióját, az sem lehet rossz!!
35 db
1 egész tojás
10 dkg nádcukor
10 dkg jó minőségű étcsokoládé (81%-os)
5 dkg vaj
10 dkg kukoricaliszt
1 tk sütőpor (foszfátmentes)
2 tojásfehérje
porcukor a hempergetéshez
Az egész tojást felverem 8 dkg nádcukorral. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztom vízgőz fölött, kissé hűtöm, majd a tojásos keverékhez adom. Hozzákeverem a lisztet és a sütőport is. A 2 tojásfehérjét a maradék nádcukorral egészen kemény habbá verem. A tésztához adom, és nagyon óvatosan összekeverem, nehogy a tojáshab összeessen. Ezután mehet a hűtőbe másfél órára.
Ha megkeményedett a tészta, kb 2,5 cm-es golyókat formázok, porcukorba alaposan beforgatom és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket. A tészta elég ragadós, és ez a formázás a legsziszifuszibb része az sütikészítésnek. Ha kész vagyunk, még meg is szórom a golyókat porcukorral, ugyanis ahhoz, hogy a sütink ilyen szép legyen, jó sok porcukor kell. 170 fokon kb 15-20 percig sütöm.
35 db
1 egész tojás
10 dkg nádcukor
10 dkg jó minőségű étcsokoládé (81%-os)
5 dkg vaj
10 dkg kukoricaliszt
1 tk sütőpor (foszfátmentes)
2 tojásfehérje
porcukor a hempergetéshez
Az egész tojást felverem 8 dkg nádcukorral. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztom vízgőz fölött, kissé hűtöm, majd a tojásos keverékhez adom. Hozzákeverem a lisztet és a sütőport is. A 2 tojásfehérjét a maradék nádcukorral egészen kemény habbá verem. A tésztához adom, és nagyon óvatosan összekeverem, nehogy a tojáshab összeessen. Ezután mehet a hűtőbe másfél órára.
Ha megkeményedett a tészta, kb 2,5 cm-es golyókat formázok, porcukorba alaposan beforgatom és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom őket. A tészta elég ragadós, és ez a formázás a legsziszifuszibb része az sütikészítésnek. Ha kész vagyunk, még meg is szórom a golyókat porcukorral, ugyanis ahhoz, hogy a sütink ilyen szép legyen, jó sok porcukor kell. 170 fokon kb 15-20 percig sütöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése