Zöldséges sült rizs

2 személyre
15 dkg rizs
2-3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 cm-es friss gyömbér apróra vágva
2 db szárított chili egészben
4 db shitake gomba
1 marék zöldborsó
1 kisebb sárgarépa
3-4 ek szójaszósz
1 ek shaoxing rizsbor (elhagyható)
2 szál újhagyma
korianderzöld (ha van)
A rizst majdnem puhára főzöm. Fedővel letakarom, és pár percig pihentetem. Olajat melegítek egy serpenyőben és a chilit, a fokhagymát és a gyömbért nagy lángon megpirítom. Ha ez megvan, rádobom a felszeletelt gombát, a csíkokra vágott sárgarépát és a zöldborsót. Pár percig pirítom őket, szintén nagy lángon. Így érjük el, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak, és ne puhuljanak túl. Hozzáöntöm a rizst, a szójaszószt és a rizsbort. Alaposan összekeverem, pár percig még sütöm, és megszórom a friss, karikákra vágott zöldhagymával. Ezzel már csak átforgatom és fél perc után leveszem a tűzröl. Korianderzölddel megszórom és azonnal tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése