Mézes gránátalma tea

A gránátalmáról a táplálkozási szakemberek ódákat zengenek: jót tesz a vérkeringésnek, az érfalnak, emésztésnak, nagyon erős antioxidáns, tele van C és K vitaminnal és még lehetne hosszan sorolni előnyős tulajdonságait. Tény, hogy finom és különleges gyümölcs, amit önmagában is fogyaszthatunk vagy  pl. salátákba tehetünk.
Ha szeretjük a gyümölcsteát, érdemes  kipróbálni ezt a finom italt, ami nem igényel túl sok időráfordítást. A recept alján pedig található egy link, amiből megtudható, hogyan lehet könnyen és egyszerűen a gránátalma magokat kinyerni a héjából.


2 db gránátalma
2 ek méz
víz (visszahűtve 70-80 fokra)

A gránátalmát kettévágom, és egy tálka fölött a héját kanállal ütögetem, amíg az összes mag ki nem hull belőle (lsd a lenti videót).

A magokat mozsárba helyezem és jól kinyomkodom a levét. Mézet keverek hozzá és az elegyet üvegbe helyezem. Hűtőben tárolva 2-3 napig biztosan eláll.
A mézes-gránátalma "szipupból" 1-2 ek-nyit teszünk egy 2-3 dl-es bögrébe. Vizet forralunk, és várunk kb 5 percet, amíg a bögrébe öntjük. Lefedjük, 5-10 percig állni hagyjuk. Melegen fogyasztjuk. A gyümölcsöket is kikanalazhatjuk.

HOGYAN MAGOZZUK KI A GRÁNÁTLAMÁT? VIDEO





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések