Egyszerű sült tofu

Ezt a receptet három okból teszem föl a blogra: 1. Kiscincin nagy kedvence, 2. egy tofut nem igazán kedvelő barátomnak, aki mellesleg imád főzni, nagyon ízlett, 3. ez az egyetlen receptem, amiben a kőkemény magyar tofu is ízletes tud lenni.
A recept roppant egyszerű, és nálunk gyakorta előfordul, mivel ezt a tofut a sarki közértben is lehet kapni és mindenki szereti. Én személy szerint a szószos tofura jobban bukom, de időnként ez is megteszi. Főtt rizzsel, és vmilyen salátával lehet tálalni, vagy egyszerűen a zöldséges sült rizsünk vagy rizstésztánk tetejére szórjuk.



3 személyre
30 dkg kemény tofu (pl. Toffini)
3 ek mogyoró olaj (vagy pl napraforgó étolaj)
4 ek szójaszósz
2 ek szezámmag, fehér és fekete vegyesen

A szezámmagot száraz serpenyőben/wokban megpirítom, félre teszem. A tofut kb 1 cm-es kockákra vágom. Az olajat felforrósítom, és bele teszem a tofu kockákat. Nagy lángon sütöm úgy, hogy halvány sárga, azaz ropogós legyen. Forgatom, hogy minden oldala átsüljön. Ha ez meg van, meglocsolom a szójaszósszal, és gyakorlatilag abban a pillanatban el is zárom a tüzet alatta. Alaposan átforgatom, hogy a szósz átjárja a tofut, majd papírtörlőre szedem. Tálaló tálba helyezem, megszórom a szezámmaggal és azonnal tálalom. Ne hagyjuk állni, különben elveszti a ropogósságát.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések