Almás-diós kuszkusz saláta

Könnyed kis saláta, ami húsvét vasárnapra, egy mini, kora esti vendégségre készült. Előnye, hogy nem nyári hozzávalókat tartalmaz, azaz kora tavasszal is elkészíthető, friss, ropogós, gyümölcsös ízvilágú saláta.
Az asztalra került még frissen sült burgonyás kenyér, zöldborsós szendvicskrém, ropogós retek és kréker köménymagos verzióban.



20 dkg kuszkusz
forralt víz
1 db zöldalma
5 dkg aszalt vörös áfonya
1 kis fej lilahagyma
2 marék dió
1 csokor petrezselyemzöld
2-3 csipet rozmaring
1 bio citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
1/2 lime leve

5 ek. olívaolaj
szilva szirup (itt kapható pl)

A kuszkuszt hideg vízben átöblítem, majd forró vízzel felöntöm úgy, hogy kb 2 cm-re ellepje. Sót és citromlevet adok hozzá. Lefedem és 15 percig állni hagyom.
Az almát meghámozom és kb fél cm-es kockákra vágom. A diót durvára töröm, és kis lángon, nagyon ügyelve, hogy oda ne égjen, serpenyőben megpirítom.
A lilahagymát, petrezselymet, rozmaringot apróra vágom, a citrom héját lereszelem.
Ha kész a kuszkusz, villával fellazítom, és az összes hozzávalóval (kivéve szilvaszirup) összekeverem. Kóstolom. Ha szükséges, sózom és ízesítem. Tálaló tálba öntöm, és meglocsolom szilvasziruppal. Langyosan és hidegen is fogyasztható, nekem így is, úgy is ízlett! Jó étvágyat! :)






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések