Igyunk csalánteát!

Kicsit elmaradoztak a bejegyzések, aminek az oka, egy 5 napos tisztítókúra volt, amit sikeresen sikerült átvészelnem. A csalántea is a tavaszi megújulás része lehet, amit már kora tavasszal elkezdhetünk inni. Nálunk 3-4 hete bukkant fel a friss csalán a kertben. Azóta minden reggel ez a a napindító tea az étlapomon. Természetesen szárított csalánból is készíthetünk teát, de aki teheti, próbáljon frissen hozzájutni. A gyógynövények kb. 1 évig őrzik meg hatásukat. A csalántea remek vértisztító, sok vitamint, ásványi anyagot (pl vasat is) tartalmaz. Bővebben a bükki füvesember, Gyuri bácsi oldalán olvashattok róla. Ő napi egy csésze teát javasol, 6 héten át, ősszel és tavasszal.
A gyógyteákról megjegyzésként még annyit, hogy azonnal, látványos csodát ne várjunk tőlük, de ha rendszeresen és kitartóan fogyasztjuk őket, szépen elvégzik a dolgukat, és hosszú távon megteszik jótékony hatásukat.



3-4 db friss csalánlevél vagy 1 tk szárított csalán
3 dl víz

A csalánlevelet bögrébe helyezzük, leforrázzuk, és lefedve (nagyon fontos) 3-4 percig áztatjuk. Szűrjük és melegen vagy langyosan lassan kortyolgatva fogyasszuk!
Egészségünkre! :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések