Indiai spenótos krumpli (aloo palak)
Egy roppant egyszerű, könnyű tavaszi étel Indiából.
2 személyre
2 db közepes krumpli
2 ek olaj
3 nagy marék spenót
2-3 db fokhagyma
3 cm-es friss gyömbér
fél tk római kömény
fél tk kurkuma
1 tk mustármag
fél tk csípős curry
1 chili egészben
só
A krumplit megtisztítom és apróra darabolom, vízben puhára főzöm.
A spenótot alaposan átmosom, majd csíkokra vágom.
Az olajon kipattogtatom a mustármagot, hozzá adom a fokhagymát, chilit és a gyömbért. 2 perc után mehet bele az összes fűszer, amit csak 1 percig pirítok. Hozzáadom a spenótot és a megfőtt krumplit. Sózom. Ha szükséges, pici vizet öntök rá. Kis lángon 6-8 percig párolom, utánízesítem, ha szükséges. Forrón tálalom rizzsel, valamilyen indiai kenyérrel és csatnival (esetleg még egy indiai főétellel, pl. vöröslencsés curryvel - recept hamarosan).
2 személyre
2 db közepes krumpli
2 ek olaj
3 nagy marék spenót
2-3 db fokhagyma
3 cm-es friss gyömbér
fél tk római kömény
fél tk kurkuma
1 tk mustármag
fél tk csípős curry
1 chili egészben
só
A krumplit megtisztítom és apróra darabolom, vízben puhára főzöm.
A spenótot alaposan átmosom, majd csíkokra vágom.
Az olajon kipattogtatom a mustármagot, hozzá adom a fokhagymát, chilit és a gyömbért. 2 perc után mehet bele az összes fűszer, amit csak 1 percig pirítok. Hozzáadom a spenótot és a megfőtt krumplit. Sózom. Ha szükséges, pici vizet öntök rá. Kis lángon 6-8 percig párolom, utánízesítem, ha szükséges. Forrón tálalom rizzsel, valamilyen indiai kenyérrel és csatnival (esetleg még egy indiai főétellel, pl. vöröslencsés curryvel - recept hamarosan).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése