Vietnámi kapros tofuleves
Folytatom a tofus levesek sorát. Ez a vietnámi verzió egy igazán könnyű, savanykás, inkább nyárias levesnek mondható. A paradicsom és a kapor meglepően finoman harmonizál a tamarindszósszal.
4 személyre
1 közepes póréhagyma
1 ek tamarindszósz
1,2 l víz
1 ek nádcukor
4 paradicsom
20 dkg tofu (minél lágyabb, annál jobb)
2-3 zöldhagyma
1 csokor kapor
só
A póréhagymát felszeletelem, majd a vízben a tamarindpürével és némi sóval kb fél órán át főzöm. Leszűröm.
A paradicsomot feldarabolom, a tofut 1x1 cm-es kockákra vágom, a zöldhagymát felszeletelem, a kaprot felaprítom. A leszűrt levesbe dobom a paradicsomot és a tofut, főzöm kb 7-8 percig, majd mehet bele a zöldhagyma is. Pár perc után a kaprot is beleszórom, és 1 perc után elzárom. Ha kell, utánízesítem sóval. Tálkákba merem és forrón tálalom.
4 személyre
1 közepes póréhagyma
1 ek tamarindszósz
1,2 l víz
1 ek nádcukor
4 paradicsom
20 dkg tofu (minél lágyabb, annál jobb)
2-3 zöldhagyma
1 csokor kapor
só
A póréhagymát felszeletelem, majd a vízben a tamarindpürével és némi sóval kb fél órán át főzöm. Leszűröm.
A paradicsomot feldarabolom, a tofut 1x1 cm-es kockákra vágom, a zöldhagymát felszeletelem, a kaprot felaprítom. A leszűrt levesbe dobom a paradicsomot és a tofut, főzöm kb 7-8 percig, majd mehet bele a zöldhagyma is. Pár perc után a kaprot is beleszórom, és 1 perc után elzárom. Ha kell, utánízesítem sóval. Tálkákba merem és forrón tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése