Zöldfűszeres ír szódazsemlék

Ezek a kis zsemlék a szódakenyér mintájára készültek, ugyanazok az összetevők miniben. A szódakenyér előnye az, hogy nem kell keleszteni, gyorsan megvan (kb 40 perc cakli-pakli). Hátránya viszont, hogy még aznap jó, ha elfogyasztjuk, mert gyorsan szárad, így viszonylag kis mennyiségben érdemes elkészíteni.



9 darabhoz
20 dkg teljes őrlésű liszt
12 dkg világos liszt
1 tk só
1 kk szódabikarbóna
2 dl-2,5 dl szójajoghurt
1 ek friss petrezselyem
4-5 szál zöldhagyma zöldje

A liszteket kimérem, majd átszitálom. A szitán fennmaradó sikért is a lisztekhez öntöm. Hozzáadom a sót és a szódabikarbónát, elkeverem, majd a joghurtot is beleteszem. Összegyúrom a tésztát (1-2 perc), majd lisztezett nyújtódeszkán 9 darabra osztom és formázom. Jó lágy a tésztánk, ezért a formázása nem könnyű, legjobb, ha rusztikus, kissé durva darabokat készítünk (kisütve nagyon jól mutat!). Sütőpapírral bélelt tepsire rakom őket, és 200 fokon 15 percig, majd 180 fokon 7-8 percig sütöm. Frissen a legfinomabb!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések